Emeletráépítés fémlemez fedéssel, ipari-műemléki környezetben

A Pécsi Tudományegyetem Zsolnay Negyedben található épületrésze és a Győri Jazz Klub tervpályázata a Fémlemezfedések az építészetben pályázat nyertesei. A Prefa a pályázattal a minőségi fémlemezfedések és burkolatok széleskörű és időtálló felhasználását kívánta díjazni és bemutatni. 

Idén először két kategóriában érkezhettek a Fémlemezfedések az építészetben című pályázatra anyagok. A szakmai zsűri így 1-1 fődíjat és összesen 8 különdíjat adott át az Építészek Házában tartott, szakmai előadásokkal színesített díjátadó ünnepségen. A ma építészei közül a S.M.All Design Építészműterem Kft. nyerte el a fődíjat a Zsolnay Negyedben található Pécsi Tudományegyetem egyik épületrészével. A jövő építészei kategóriában az építészhallgatók pályázatai közül pedig a Győri Jazz Klub terve aratott nagy sikert.

Tetőfedés

2013-ban harmadik alkalommal hirdette meg a Prefa Hungária Kft. a Fémlemezfedések az építészetben című versenypályázatát. A tetőfedési és homlokzatburkolati rendszerek gyártásával és fejlesztésével foglakozó Prefa Hungária Kft. a minőségi fémlemezfedések és burkolatok széleskörű és időtálló felhasználását kívánta díjazni és bemutatni. A két kategóriában összesen 21 pályamű érkezett, melyek kiválóan illusztrálták a fémlemezfedések és burkolatok esztétikus, praktikus és különleges felhasználási lehetőségeit.

Hazánk építészei minden olyan műemlék vagy modern, köz- vagy lakóépülettel pályázhattak, amely Prefa anyaggal fedett vagy burkolt épület. A beérkezett pályaművek közül a szakmai zsűri a S.M.All Design Építészműterem Kft. Koós Marianna, Sztojka Gábor, Donkó Eszter tervezőinek munkájáért, a Pécsi Tudományegyetem kommunikáció és médiatudományi, valamint szociológia tanszékének otthont adó épületének ítélte oda a 250 ezer forint pénzjutalomból és a 2 napos ausztriai tanulmányútból álló fődíjat. Ugyanebben a kategóriában 6 építészeti alkotás rangsorolás nélküli különdíjban részesült.

Idén először az építészhallgatók tervpályázataikkal külön kategóriában nevezhettek, ahol a hallgatók egy szabadon választott köz- vagy lakóépületen mutathattak be Prefa-termékek alkalmazásával készített különleges építészeti elképzeléseket. Ebben a kategóriában a Wimmer György által tervezett Győri Jazz klub épületterve nyerte el a fődíjat, 50 ezer forint pénzjutalmat és a teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányutat. A hattagú bíráló bizottság különdíjjal jutalmazta Havanecz Márk és Tóth Levente pályaművét.

Tovább olvasom, mert érdekel